Bomeks planira izvoz od 11,5 mil. €

Brodogradilište Bomeks 4M u Zrenjaninu planira da ove godine godine izveze brodove ukupne vrednosti 11,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

09:47

Default images

Direktor tog brodogradilišta Milenko Lepović je kazao da Bomeks posluje sa firmama iz Holandije, Norveške, Nemačke i Francuske i da je prošlogodišnji izvoz iznosio oko šest miliona evra.

"Za ovu godinu bio je planiran izvoz od oko 10,5 miliona evra, ali će taj iznos biti premašen krajem jula i očekuje se da će do kraja godine dostići 11,5 miliona evra. U ovoj godini je planiran ukupan prihod brodogradilišta od 15 miliona evra", kazao je Lepović.

Direktora Brodogradilišta Bomeks naveo je da je u od 2007. godine do sada u izgradnju i razvoj brodogradilišta uloženo oko 16 miliona evra. "Trenutno je u brodogradilištu zaposleno oko 160 radnika, a na gradnji brodova uključeno je još oko 100 kooperanata iz nekoliko gradova u Srbiji", kazao je on.

Brodogradilište Bomeks 4M nalazi se na putu Zrenjanin-Beograd u blizini prirodnog rezervata Carska bara, a početak gradnje izazvao je revolt ekologa, ornitologa, ljubitelja prirode, pa i građana Zrenjanina.

Prema podacima sa kompanijskog sajta, Bomeks proizvodi sve vrsta brodova za unutrašnju plovidbu, teretne brodove za rasute terete, kontejnerske brodove, tankere, hemijske tankere dužine do 135 metara i širine do 11,5 metara, morske teretne brodove duzine do 135 metara, širine do 30 metara, platforme i barže za gas, rečne i morske remorkere za rad u rejonu velikih luka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: