Mrkonjić: Ove godine 60 km autoputa

Auto put na pravcu Koridora 10 od Leskovca do granice sa Makedonijom i od Niša do granice sa Bugarskom biće završen za dve i po godine, kaže Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 04.02.2009.

08:55

Default images

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je rekao da je za tu namenu obezbeđeno milijardu i po evra, od kojih milijardu evra od kredita Svetske banke, a 500 miliona evra će biti obezbeđeno iz budžeta Srbije.

"Deonica od Levoševa do Preševa biće završena 1. maja ove godine, drugi deo narednog 1. maja, a treći deo 1. maja 2011. godine, mada očekujem da tih 300 kilometara auto puta bude završeno za dve i po godine", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je ocenio da će ove godine biti završeno oko 60 kilometara autoputa. On je najavio da će u ovoj godini početi radovi na deonici do Horgoša, kao i na obilaznici oko Beograda i delu Koridora 10 prema Dimitrovgradu. Sve te radove i troškove eksproprijacije će, prema njegovim rečima, finansirati to ministarstvo.

On je dodao da nema problema oko otkupa zemljišta od vlasnika parcela na kojima će biti izgrađen auto put, i da se kvadratni metar tog zemljišta plaća između dva i deset evra, i istakao da je novim predlogom zakona koji reguliše tu materiju predviđena i razmena parcela.

Povodom navoda o mogućnosti gradnje paralelnog auto puta kroz Vojvodinu do Temišvara, Mrkonjić je naveo da je za to neophodna procena stručnjaka. "Koridor 10 je primaran, prema tome, nema razgovora o nečemu drugom", kazao je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: