Ugovor o investiranju u Zrenjanin

Opština Zrenjanin potpisala je ugovor o investiranju sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju i preduzećem "Alpina Bau".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2008.

09:01

Default images

Prema ugovoru, vrednom četiri miliona evra, to austrijsko preduzeće biće izvođač radova u okviru projekta "Izgradnja infrastrukture za industrijsku zonu Ečka - Zrenjanin", a realizacija će početi u septembru ove godine.

Evropska agencija za rekonstrukciju će, kako je najavljeno, finansirati komponente infrastrukturnog opremanja industrijske zone i to sistem vodosnabdevanja, fekalnu kanalizaciju, atmosfersku kanalizaciju i internu putnu mrežu.

Od 105 infrastrukturnih projekata kojima je u okviru Programa podrške opštinama severo-istočne Srbije konkurisalo 27 opština i gradova Banata i Braničevskog okruga, devet projekata je zadovoljilo kriterijume EAR-a i za njih su izrađene studije izvodljivosti.

Na osnovu rezultata studija, kao i stepena pripremljenosti tehničke dokumentacije, EAR je odlučila da finansira četiri projekta, od kojih je jedan "Izgradnja infrastrukture za industrijsku zonu Ečka - Zrenjanin".

Takođe, ovo je projekat koji će biti finansiran najvećim pojedinačnim iznosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: