Berza: Dalji pad indeksa i prometa

Na Beogradskoj berzi indeksi akcija su i sedmi uzastopni dan završili u minusu. Indeks Belex15 je izgubio 1,23 procenta, a indeks Belexline 1,12 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

15:36

Default images

Promet je vredeo 98,33 miliona dinara ili 1,24 miliona evra. Aktivno je bilo 95 akcija od kojih je samo devet imalo rast cene. Učešće stranih investitora bilo je oko 70 procenata u ukupnoj i trgovini akcijama, pri čemu kod kupovine akcija 73 procenta a kod prodaje nepunih 69 odsto.

Kontinuirana trgovina imala je samo jednog dobitnika - Progres [PRGS], čija je akcija poskupela nepun procenat, na 490 dinara, ali je promet bio više nego skroman.

Grupu gubitnika predvodi Kredi banka [CYBN] sa padom od deset i po procenata i nevelikim prometom, a sledi Navip [NAVP] sa procenat manjim minusom i takođe skromnim prometom.

Veći pad ubeležili su i Telefonija [TLFN], od šest i po odsto, i Lasta [LSTA] od nešto više a Veterinarski zavod Subotica [VZAS] nešto manje od pet procenata. Promet je bio veći jedino u trgovini hartijama Zavoda, 1,56 miliona dinara. Niška AIK banka [AIKB] ponovo se izdvojila prometom od 55,83 miliona dinara. Solidniji promet, od 8,3 miliona dinara, ostvaren je i u trgovini akcijama Metals banke [MTBN].

Na listi akcija sa većim prometom su i Zorka farmine [ZOPH], sa 1,76 miliona dinara, i Sojaproteinove [SJPT], kompanije sa A Listinga, sa 1,7 miliona, pri čemu je cena hartije prerađivača soje pala nešto više od dva odsto.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene registrovana su samo tri prometa veća od milion dinara - u trgovini akcijama PD Vojvodine [PDVJ] 1,6 miliona, Mlekoprodukta [MLKP] 1,5 miliona i DDOR Novi Sad [DDNS] 1,4 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: