Kampanja za olakšavanje poslovanja

U Srbiji je pokrenuta kampanja "Iz lavirinta", čiji je cilj je da se otklone suvišne i zastarele administrativne procedure kako bi se privredi olakšalo poslovanje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2008.

08:33

Default images

Kampanju su pokrenuli Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (Naled), u saradnji s B92 i projektima Američke agencije za međunarodni razvoj za podsticaj ekonomskog razvoja opština i razvoj konkurentnosti Srbije.

Član upravnog odbora te organizacije Željko Ožegović kaže da kampanja već sada ima dobar odjek i da je do sada stiglo sedamdesetak izuzetno konstruktivnih predloga.

"Uočeno je da ljudi pre svega traže izmenu propisa u onom delu u kom imaju teškoće u svakodnevnom poslovanju, i to je, počevši od izmene nekih poreskih propisa, zatim do pojednostavljenja procedura kod prijavljivanja i odjavljivanja radnika, pa čak i do nekih banalnih stvari, ja sam imao prilike da uočim - obavezu čuvanja fiskalnih računa sa fiskalnih kasa, koje, verujte mi, proverio sam u praksi, izblede posle mesec dana, a zbog kojih oni plaćaju kazne", objasnio je Ožegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: