Investicije u Fidelinku 32 mil. €

Subotička Fidelinka planira da u 2008. godini uloži više od 32 miliona evra u povećanje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.02.2008.

13:47

Default images

Kompanija Fidelinka najavila je da najviše novca, 25 miliona evra, namerava da uloži u izgradnju novih proizvodnih pogona za pekarstvo, ali u tom preduzeću nisu mogli da preciziraju detalje tog projekta.

Tri miliona evra biće investirano u proširenje kapaciteta i modernizaciju postojećih linija za pekarstvo u Subotici, inovacije u proizvodnju i nove proizvodne programe, a još toliko u otvaranje novih kafe pekara Bred and ko (Bread&Co) u Srbiji, novi brend te kompanije lansiran prošle godine, rečeno je za B92 u Fidelinki.

Za proširenje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje i proizvodnog grograma fabrike testenina biće potrošeno milion evra, dok će u sektor mlinarstva biti uloženo još oko 300.000 evra. U Fidelinki kažu da ključ razvoja vide u segmentu pekarstva, u koji planiraju najveća ulaganja u narednim godinama, slede investicije u konditorsku industriju sa razvojem novih proizvoda i specijalnih vrsta brašna, ali i zadržavanje liderske pozicije u asortimanu brašna i testenina.

Govoreći o prošlogodišnjim rezultatima poslovanja, u Fidelinki kažu da su u 2007. godini povećali prodaju u svim segmentima, a najveći od 50 odsto je zabeležen u prodaji pekarskih i konditorskih proizvoda. Rast prodaje osnovnog asortimana - brašna i testenina, povećan je za više od 15 odsto, a proizvoda skrobarske industrije za više od petine.

U toj kompaniji nisu mogli da preciziraju kolika je bila dobit u prošloj godini, ali su naveli da je povećanje prodaje rezultiralo i povećanjem profita Fidelinke. Fidelinka u 2008. planira da izvoz proširi na zemlje potpisnice sporazuma CEFTA, ali i na tržišta zemalja Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: