Štimac: Kriza na tržištu privremena

Kriza na srpskom finansijskom trzištu, izazvana političkim dešavanjima, privremena je, ocenio je Milko Štimac.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2008.

15:52

Default images

"Normalna je opreznost investitora uvek kad se dešava nešto krupno u društvu. Tržište kapitala se tada povlači, sačeka da se situacija smiri i opet vraća u normalne tokove", kazao je predsednik Komisije za hartije od vrednosti Srbije Milko Štimac.

On očekuje da će se u kratkom roku portfolio investitori vratiti na tržište Srbije i da će berzanski promet i vrednost indeksa početi da raste.

"Berza je barometar dešavanja u društvu i ako bi se negativna kretanja nastavila u dužem periodu to bi značilo da smo svi mi u problemu. Verujem da nismo ni blizu toj katastrofičnoj situciji i da će uskoro političke prilike biti stabilizovane i finansijsko trižište vraćeno u normalne tokove", istakao je Štimac.

Dodao je da u Srbiji posluje veliki broj stranih investitora koji imaju jake ekonomske interese da ostanu na tom tržištu.

"Tržište se ne napušta lako, jer veliki kapital ne dolazi u neku zemlju bez početnog poverenja", naveo je Štimac i preporučio predstavnicima vlasti da ne dozvole određenim grupama da neprimerenim akcijama zastrašuju građane koji koriste usluge stranih kompanija, rade ili sarađuju sa njima.

Bilo kakav bojkot strane robe, prema njegovim rečima, samo nanosi štetu privredi i građanima i uzrokuje poskupljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: