Fabrika lovačke municije u Valjevu

U Valjevu će do kraja godine biti podignuta nova fabrika lovačke munice, kaže direktor "Krušik-lovačke municije”.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2008.

19:20

Default images

Direktor Fabrike "Krušik-lovačka municija d. o. o." Dragan Filipović najavio je da će u Valjevu do kraja godine biti podignuta nova fabrika lovačke municije u selu Lukavcu, nedaleko od magistralnog puta Valjevo-Beograd.

Filipović je rekao da će u novoj fabrici broj radnika biti udvostručen, sa sadašnjih 30 na 60, kao i proizvodnja sa sadašnjih pet na deset miliona metaka godišnje.

On je novinarima rekao da će gradnja nove saremeno opremljene fabrike, u koju će biti investirano više od 1,5 miliona evra, početi na proleće.

Prema njegovim rečima, preseljenje fabrike je bilo neophodno jer će, kako je rekao, ulaskom Srbije u Evropsku uniju biti pooštreni uslovi proizvodnje lovačke municije. Gradnja nove fabrike nametnuta je i činjenicom da je postojeće postrojenje Holding korporacije "Krušik" smešteno u prostorije koje su pod zakupom.

Preseljenjem na novu lokaciju fabrika lovačke municije "Krušik d. o. o." koja inače u proizvodnji lovačke municije ima dugu tradiciju, a koju je pre godinu dana na aukciji kupio beogradski "Agroprogres" znatno će se povećati proizvodnja i broj zaposlenih.

Znatan deo proizvodnje će se izvoziti, a da bi se poboljšao i osavremenio kvalitet proizvodnje kupljena je i nova automatska mašina koja puni i pakuje municiju, rekao je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: