Rast prihoda Minakve 20 odsto

Novosadska fabrika vode i sokova BB Minakva (BBMN) ostvariće u 2007. godini planirani rast prihoda od 20 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

09:14

Default images

Generalna direktorka Minakve Sanja Bjelica kazala je da će ukupan ovogodišnji promet kompanije biti za oko 300 miliona dinara veći nego u 2006. godini, kada je iznosio 1,4 milijarde dinara.

Bjelica je kazala i da je pri kraju izgradnja administrativno-poslovnog kompleksa u krugu fabrike, u kojem će biti smeštene poslovne prostorije kompanije, a deo će se iznajmljivati.

U toku su i završni radovi na postavljanju pogona koji će Minakvi omogućiti da poizvoditi male plastične boce za svoje proizvode. U novu opremu za flaširanje mineralne vode biće investirano million evra, a kompanija će novac obezbediti iz sopstvenih izvora.

Minakva će prema tom planu u drugoj polovni 2007. proizvesti oko 65,3 milona litara mineralne vode i 3,75 litara sokova i osvežavajućih pića, a ukupna vrednost te proizvodnje je oko 780 miliona dinara.

Bjelica je najavila da će u 2008. godini početi izoz u Rumuniju, a planiran je i izvoz mineralne vode u Rusiju i u toku je izbor distributera za taj posao.

"Minakva već izvozi u Bosnu i Hecegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Madjarsku, a manje količine proizvoda izvoze se i na tržište Australije", kazala je ona.

Akcije novosadske kompanije dostigle su 12. decembra ove godine rekordnu cenu od 48.000 dinara u trgovanju na Beogradskoj berzi, a tržišna vrednost kompanije povećana je na oko sedam milijardi dinara. Cene akcija Minakve se u ovoj godini porasle su oko 3,5 puta, sa 13.500 početkom januara do trenutnih 48.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: