Dinkić:Uskoro privatizacija Geneksa

Do 1. jula biće završena startegija privatizacije Geneksa i Geneks hotela, koji će biti odvojeno ponuđeni na prodaju.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 20.06.2007.

14:29

Default images

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić kaže da očekuje „da će do kraja godine biti održana aukcija za Geneks hotele u Beogradu i za Geneks hotel na Kopaniku".

Dinkić je rekao da će metod privatizacije Geneksa biti metod prodaje imovine, odnosno prodavaće se imovina bez dugova, a potom će se iz ostalih prihoda namirivati poverioci.

"Planiramo da sa Direkcijom za imovinu pokrenemo tender za izgradnju prvog 'velnes' hotela na Kopaoniku, na lokaciji nekadašnjeg hotela Bačište, jer je to zemljište sada neikorišteno", dodao je Dinkić.

On je najavio i privatizaciju hotela Slavija i kazao da će lično proveriti šta se dešava sa hotelom Jugoslavija. "Taj hotel je bio u vlasništvu Dunav osiguranja, a pre prilično vremena je prodat i trenutno se koristi kao bilbord", rekao je ministar i dodao da će tražiti od ljudi iz Dunav osiguranja koji su prodali hotel „da provere da li kupac ispunjava obaveze“

„Ukoliko ih ne ispunjava, mi ćemo preuzeti sve da se taj ugovor raskine", kazao je Dinkić, ocenivši da je "neozbiljno" da, bez obzira na postignutu cenu, hotel Jugoslavija već više od godinu dana stoji neiskorišćen na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu.

Beogradski hotel Jugoslavija je prodat u januaru 2006. kompaniji Alpe-Adrija hoteli iz Beograda za 31,3 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: