Realan ulazak Ikea Grupe u Srbiju

"Postoje realni uslovi" za ulazak Ikea Grupe u Srbiju, kroz otvaranje velikog prodajnog centra u Beogradu i većim gradovima.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2007.

12:52

Default images

Ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo i predsednik švedske kompanije Hans-Joran Stenert kažu da su planovi te švedske kompanije da, osim velikog prodajnog centra u Beogradu, mrežu prodajnih objekata proširi i na druge veće gradove u Srbiji.

"Obostrana ocena je da postoje realni uslovi za ovu značajnu investiciju u Srbiji i da bi dolazak Ikee potvrdio položaj Srbije kao investicione destinacije i doprineo dolasku drugih velikih multinacionalnih kompanija", ocenjeno je na sastanku u Ministarstvu
trgovine.

Sastanku sa predstavnicima švedske firme za izradu nameštaja Ikea u Ministarstvu trgovine i usluga prisustvovao je i ambasador Kraljevine Kraljevine Švedske u Beogradu Krister Bringus, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine i usluga Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa predstavnicima švedske kompanije Ikea i podržao ih u nameri da investiraju u Srbiju, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije. Tadić je rekao da je Srbija sa svojim geografskim položajem, potpisanim CEFTA sporazumom, velicinom tržišta, olakšicama za investitore, konkurentnim cenama rada i logističkih troškova "logičan izbor" za grinfild investiciju te kompanije.

Predsednik Srbije je pozvao čelnike švedske firme za izradu nameštaja Ikea da investiraju ne samo u prodajne objekte, već i u proizvodne kapacitete u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: