Akcijski fond će tužiti Lucenka

Akcijski fond Srbije najavio je da će danas podneti krivične prijave protiv Dmitrija Lucenka i njegovih saradnika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2007.

12:43

Default images

Na internet stranicama Akcijskog fonda, objavljeno je da će krivične prijave, osim protiv Lucenka biti podnete protiv Miroslava Borasa, njegovog pravnog zastupnika, kao i protiv odgovornih lica u brokersko-dilerskom društvu Dunav Stokbroker za krivično delo povrede časti i ugleda i krivično delo narušavanje poslovnog ugleda.

Akcijski fond je saopštio da su Boras i predstavnici Dunav stokbrokera u izjavama u medijima narušili poslovni ugled i čast Akcijskog fonda time što su izneli neistinite podatke o poslovanju Fonda u prodaji akcija preduzeća "Putnik" na Beogradskoj berzi.

Država je preko Akcijskog fonda prodala u petak 20. aprila kiparskoj kompaniji "Aciona" paket od 70 odsto akcija "Putnika" po ceni od 6.000 dinara, u vreme trajanja ponude za preuzimanje ruskog biznismena Lucenka, koja je bila niža za 500 dinara po akciji.

Lucenko za vreme trajanja ponudne nije mogao da kupuje akcije "Putnika" na Beogradskoj berzi, dok se kompanija "Aciona", koja je
prvobitno dala ponudu za preuzimanje akcija tog turističkog preduzeća, povukla iz tog postupka.

Zastupnici Lucenka su juče podneli zahtev da se kiparskoj kompaniji Aciona privremeno zabrani raspolaganje akcijama i imovinom beogradskog turističkog preduzeća Putnik.

Lucenko i njegovi zastupnici su ocenili da je učinjena "teška prevara" u režiji države, pošto Akcijski fond nije obavestio Lucenka o svojoj nameri, a da je Acioni koja je odustala od objavljivanja konačne ponude za Putnik, omogućeno da odblokira novac namenjen za taj posao i njime kupi akcije na Beogradskoj berzi.

Lucenko navodi da je dosta izgubio, jer je njegov novac bio zadržan u banci u Srbiji, i izjavio je da više nikom ne bi preporučio da investira u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: