Poljski Zelmer u Čačku?

Poljska kompanija Zelmer je ozbiljno zainteresovana za kupovinu društvenog kapitala fabrike “Sloboda aparati“ iz Čačka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.04.2007.

12:47

Default images

Direktor preduzeća "Sloboda aparati" Zoran Bogićević je podsetio da su do sada učinjene sve predradnje kada je reč o deobnom bilansu i uknjižbi zemljišta tako da će do leta sve biti spremno za privatizaciju fabrike.

On kaže da postoje velike mogućnosti za zajedničko poslovanje čačanske fabrike i poljske kompanije, posebno na tržištu dve zemlje i u Rusji, sa kojom Srbija ima sporazum o slobodnoj trgovini.

Srbija godišnje uvozi oko 320 hiljada usisivača, sto hiljada šporeta, 70 hiljada mikrotalasnih pećnica i 28 hiljada mlinova za kafu, a sve to može da se obezbedi iz domaće proizvodnje, pogotovo ako se uđe u aranžman sa Zelmerom i obavi neophodna modernizacija postojećih kapaciteta, rekao je Bogićević.

Čačansku fabriku je posetila ekipa finansijskih i tehničkih eksperata firme Zelmer, koja je privatizovana pre tri godine, ima oko 2.500 radnika i godišnju produkciju od dva miliona kućnih uređaja, od čega milion usisivača. Godišnja vrednost proizvodnje Zelmera je oko sto miliona evra, dok je prošlogodišnji profit dostigao iznos od osam miliona evra. Preduzeće "Sloboda aparati" je akcionarsko društvo, zapošljava 445 radnika i ima kapacitete za proizvodnju 250 do 300 hiljada usisivača, više desetina hiljada električnih šporeta i drugih uređaja za domaćinstvo, koji se sada koriste sa oko 20 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: