Srbija

Četvrtak, 26.12.2013.

16:48

Radulović i Simič reformatori 2013.

Ministar privrede Saša Radulović i vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Ivan Simič dobitnici su priznanja Reformator godine za 2013. koje dodeljuje NALED.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopstila Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Saša Radulović "reformator godine" u kategoriji "ministar", najviše je doprineo popravljanju poslovnog ambijenta u Srbiji u ovoj godini.

Radulović je, ističe se, zaslužan za pokretanje inicijative za izmenu četiri sistemska zakona koji bi trebalo značajno da olakšaju uslove poslovanja, a napravio i veliki pomak u jačanju transparentnosti rada i trošenja sredstava poreskih obveznika.

Dodaje se da je njegovo ministarstvo kreiralo nove zakone koji su važni za brže privlačenje investicija i za rešavanje pitanja preduzeća u restrukturiranju i stečaju.

"Na reformskim aktivnostima Radulović je u velikoj meri sarađivao sa NALED-om s kojim će i dalje raditi na sprovođenju zajedničkih prioriteta - smanjenje poreskog opterećenja zarada i završetak giljotine propisa", konstatovao je Upravni odbor NALED-a u odluci o izboru Radulovića.

Ivan Simič, "reformator godine" u kategoriji "rukovodilac regulatornog tela", pokrenuo je vitalne projekte i inicijative kako bi obezbedio lakši administrativni postupak prijave poreza, vidljivost u radu Poreske uprave i ambijent za dalje reforme poreskog sistema.

Inicirao je i projekte objedinjavanja naplate poreza i doprinosa, onlajn prijavu PDV-a i poreza na imovinu, kao i kontrolu kineskih radnji, a započeo je i pripreme za unapređenje sistema fiskalizacije.

Reformatori godine se biraju na osnovu rezultata anketiranja članstva Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, a nagrade će biti uručene na današnjoj svečanoj ceremoniji u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

13 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: