Srbija

Četvrtak, 26.03.2015.

14:48

Uskoro letovi Er Srbije za SAD

Vlada Srbije usvojila je tekst Sporazuma s Vladom Sjedinjenih Američkih Država o direktnim avionskim letovima između dve zemlje.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, ovim sporazumom se uređuju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja.

Potpisivanje sporazuma se očekuje uskoro u Beogradu. U ime Vlade Srbije potpisaće ga potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

"Ovaj Sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje dve privrede, dodatno zapošljavanje, razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala", piše u saopštenju.

Ističe se i da će sporazum podići vrednost "Er Srbije", da će Aerodrom Nikola Tesla postati atraktivniji za potencijalne investitore kao i pravi regionalni centar, što će doprineti i znatnom porastu prevoza robe ka Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: