Srbija

Četvrtak, 01.09.2011.

14:07

Operatera promenilo oko 9.000 ljudi

U Srbiji za dva meseca, od kako je moguće preneti broj mobilnog telefona u drugu mrežu, tu mogućnost je iskoristilo 9.034 korisnika.

Izvor: Beta

Default images

Republička agencija za elektronske komunikacije u svom saopštenju je precizirala da je samo u toku avgusta uspešno izvršeno 5.217 prenosa brojeva.

Prema podacima Ratela, tri srpska operatera mobilne telefonije zajedno imaju više od 10 miliona izdatih brojeva.

Više od polovine su korisnici usluga Telekomove Mobilne telefinije Srbije, zatim slede Telenor i Vip.

Korisnicima mobilne telefonije u Srbiji usluga prenosa broja dostupna je od 1. jula 2011. godine kod sva tri mobilna operatera – Telekoma Srbije, Telenora i Vip mobajla.

Od trenutka podnošenja zahteva za prenos broja do realizacije prenosa može da prođe četiri radna dana, odnosno dva radna dana za proveru ispunjenosti uslova i dva radna dana za prenos broja.

U funkciji je i nova govorna poruka kojom se osoba koja zove obaveštava da je broj u novoj mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

8 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: