Šok u Hrvatskoj: Barila priznala - testenina gora, ne vole tvrdu

Kompanija Barila objavila je da je testenina u Hrvatskoj gora nego u Italiji jer prema istraživanjima Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.

Region

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

09:18

Šok u Hrvatskoj: Barila priznala - testenina gora, ne vole tvrdu
Foto: Thinkstock

Jedna korisnica testenine koju proizvodi Barila želela je da zna zbog čega je kvalitet testenine slabiji u Hrvatskoj nego u Italiji, te su joj iz Barile odgovorili kako razlike u kvalitetu nema.

Ali dodali su da italijanski potrošači više vole "tvrdu testeninu", piše Index.hr.

"Pre svega, hvala vam na interesovanju za naše proizvode, razlike u kvalitetu nema. U Italiji Barila testenina jednim delom i na nekoliko oblika sastoji se takođe od durum pšenice ali sa većim udelom proteina. Većim udelom proteina testenina nakon kuvanja ostaje tvrda i na taj način zadovoljavamo potrebe italijanskih potrošača koji preferiraju tvrdu testeninu", napisali su iz kompanije u odgovoru.

To nije prvi put da proizvođač hrane priznaje razliku u kvalitetu na različitim tržištima.

Istraživanje, sprovedeno u saradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo je da HIPP-ov proizvod, dečja hrana "Bio pirinač i šargarepa s ćuretinom", uz razlike u boji, ukusu i aromi, na nemačkom tržištu sadrži veći udeo povrća, a manje pirinča, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo šargarepu i veći udeo pirinča, a ima manje i omega 3 masnih kiselina.

HIPP je tvrdio da različiti recepti proizvoda zavise od zemlje u kojoj se proizvod konzumira i od navika potrošača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

22 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: