Procurile dve važne informacije o Agrokoru

Na sastanku dobavljača Agrokora iznete su dve značajne informacije - obe baš i nemaju pozitvan predznak.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

15:12

Procurile dve važne informacije o Agrokoru
Foto: Thinkstock

Naime, američki pravni savetnici kažu da je dug Agrokora primenom Leks Agrokora postao dug Republike Hrvatske.

Dakle, sve što je Todorić "godinama stvarao" zaista će postati vlasništvo Hrvatske. Konkretno - dug.

Agrokor je pre desetak dana objavio nerevidirane podatke o stanju duga za 31. marta ove godine, iz kojih se može zaključiti da je dug, bez Merkatora i njegovih kćerki kompanija, sa 34,3 milijarde kuna u septembru 2016. porastao na 40,4 milijarde kuna.

Danas se neslužbeno moglo saznati kako će savetnici Agrokora koštati oko 300 miliona dolara dok traje restruktutriranje.

Danas inače počinje proces rešavanja imovine koja nije neophodna za poslovanje kompanije prodajom luksuznih jahti, helikoptera i automobila.

"U ovom trenutku prinudna uprava Agrokora razmatra pre svega prodaju pokrete imovine koja nije neophodna za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija u sastavu Agrokora. Kao prvi korak, prinudna uprava Agrokor d.d. priprema javni poziv za prikupljanje iskaza interesa potencijalnih kupaca moguće zainteresiranih za kupovinu helikoptera i jahte koji su u vlasništvu Agrokora d.d., koji će biti objavljen sledeće nedelje. Takođe, prinudna uprava radi na smanjivanju voznog parka Agrokora d.d. te se u kontaktu sa lizing kućama rešava pitanje najluksuznijih automobila iz tog voznog parka, pre svega marki Mercedes, Range Rover i Audi, koji nisu neophodni za poslovanje kompanije", odgovor je prinudne uprave Agrokora.

Napominju da će se "sve prodaje sprovoditi u skladu sa Zakonom o postupku prinudne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku te u skladu s jasnim pravilima koja garantiraju maksimalnu otvorenost procesa, a koja će biti objavljena na veb stranicama kompanije", odgovor je Agrokora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: