Bosanci iznenađeni, porez puni kasu

Prihodi od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini za devet meseci ove godine iznosili su 4,7 milijardi konvertibilnih maraka (KM), ili 2,4 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

12:30

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ovi prihodi su veći za 3,12 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Nakon vraćanja PDV-a, neto prikupljeni prihodi, koji su raspodeljeni korisnicima za devet meseci, iznosili su 3,9 milijardi KM i veći su za 183 miliona KM u odnosu na prihode iz istog perioda 2014. godine.

"Samo u septembru prikupljeno je 574 miliona KM indirektnih poreza, što je za osam miliona KM više u odnosu na septembar prošle godine", navedeno je u saopštenju, a prenosi portal Kliks.

Za finansiranje institucija BiH za devet meseci ove godine raspoređen je iznos od 560 miliona KM.

Za devet meseci Republici Srpskoj je doznačeno 910 miliona KM, dok je spoljni dug 136 miliona KM.

Federaciji BiH (FBiH) je doznačeno 1,8 milijardi KM, sa spoljnim dugom od 251 milion KM, a Brčko distriktu 113 miliona KM, sa eksternim dugom od dva miliona KM, navedeno je u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: