Otkriveno: BiH blokirale prve komšije

Ministar trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potvrdio je da je Hrvatska blokirala izvoz mleka iz BiH u EU.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

15:27

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Ovo je Šaroviću, na marginama susreta u Beču, rekla i hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić.

Šarović kaže za Klix.ba da mu Vesna Pusić nije rekla šta je konkretan razlog da se blokira izvoz mleka iz BiH u EU, ali da će institucije imati uskoro informaciju više.

"Imamo nešto kasnije razgovor i sa komesarom Hanom i od njega ćemo zatražiti da se odbaci ovaj prigovor", kaže Šarović za Klix.ba.

Šarović ističe da je BiH ispunila sve zahteve za izvoz melka i da je dobila zeleno svetlo od svih nadležnih EU institiucija.

"Mi iz Hrvatske uvozimo velike količine mleka i ne pravimo nikakve barijere. Tražićemo reakciju Evropske komisije i njenog komiteta kako bi se odbacili zahtevi hrvatske strane", navodi Šarović.

Što se tiče kontramera protiv Hrvatske, Šarović kaže da one sada nisu opcija, ali da je moguće da se i o njima razgovara.

Podsetimo, juče je objavljeno da je jedna od zemalja članica EU uložila žalbu na odluku Brisela da se Bosna i Hercegovina stavi na listu zemalja iz koje se dozvoljava izvoz mleka u zemlje EU.

Ministar šarović juče nije hteo da kaže o kojoj zemlji je reč.

Izvoz mleka iz BiH trebalo je da počne juče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: