Mrkonjić: Ruske pare od septembra

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kaže da će 1. septembra početi prvi radovi u okviru aranžmana sa Rusijom.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 06.05.2011.

13:51

Default images

"Sada se usaglašava projektna dokumentacija, jer prvi put sada radimo sa Rusima, koji traže više nego što su nam pripremljeni projekti", rekao je Mrkonjić.

Tim aranžmanom je predviđen kredit od 800 miliona dolara za srpsku železnicu a počeće se sa izgradnjom pruge Valjevo - Loznica i drugog koloseka od Beograda do Pančeva.

"Oročili smo da 1. septembra počnu radovi na prva dva projekta", rekao je ministar dodajući da se priprema i projektna dokumentacija za Prokop. Mrkonjić i predsednik Ruskih državnih železnica Vladimir Jakunjin potpisali su 15. aprila u Beogradu protokol o etapnoj realizaciji ruskog kredita.

Okvirno je planirano da od ruskog kredita u Beogradski železnički čvor bude uloženo 182,5 miliona evra, od čega u prugu Beograd - Pančevo 45 miliona, u tehničko putničku stanicu Zemun 29 miliona i stanicu Beograd centar 108,5 miliona evra.

Za izgradnju pruge Valjevo - Loznica predviđeno je 276 miliona evra, a za obnovu pruge Beograd - Bar kroz Srbiju 200 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: