Fijat ponovo "najzeleniji" brend

Italijanski Fijat četvrtu godinu zaredom beleži najniži nivo emisije štetnih gasova u odnosu na sve druge robne marke koje su se lane našle na tržištu Evrope.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.03.2011.

08:29

Default images

Vozila Fijata ispuštala su u proseku 123,1 grama štetnog ugljen dioksida po kilometru, što je pad od 4,7 grama CO2 po kilometru u odnosu na minulu godinu.

I sva vozila iz grupacije Fijat automobili takođe su se našla na prvom mestu, sa rejtingom od 125,9 grama štetnih gasova po kilometru.

U poslednje četiri godine Fijatovi automobili smanjili su emisiju otrovnog C02 u proseku za 10 procenta, sa 137,3 na 123,1 grama po kilometru, što je samo nešto više od cilja Evroposke unije da se do 2015. godine smanji emisija štetnih gasova na 130 grama po kilometru.

Najnovija tehnologija koju je Fijat uveo na tržiste su takozvani "tviner" motori, najviše ekološki prilagođene turbo mašine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: