Pajtić: Srbija je dobra za ulaganje

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je u Briselu investitore da investiraju u Srbiju i Vojvodinu.

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2010.

00:13

Default images

Po njegovim rečima, za to postoje ogromni potencijali, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Kako se navodi, Pajtić je prilikom obraćanja učesnicima Evropske nedelje gradova i regija, koja se do 7. oktobra održava u Briselu, rekao da će Vlada Vojvodine svim investitorima pomoći da uoče i na pravi način iskoriste sve investicione potencijale Pokrajine.

"Kriza nas je zapljusnula kao i sve druge oko nas. Trendovi rasta ili pada evropske ekonomije direktno se odražavaju na stanje u srpskoj privredi. Vlada Vojvodine reagovala je na krizu odlučno, u skladu sa mogućnostima i ovlašćenjima, posebno u oblasti zapošljavanja", rekao je Pajtić.

Dodao je da je od osnivanja Fonda za kapitalna ulaganja u Vojvodini realizovano preko hiljadu projekata u oblasti infrastrukture, modernizovana je putna mreža, obnovljene bolnice, škole i ambulante, izgrađene sportske hale i modernizovana vodovodna i kanalizaciona mreža.

"U saradnji sa Evropskom unijom, državom i Novim Sadom nameravamo da u narednom periodu izgradimo most na Dunavu na koridoru 10. Smatramo da je strateški važno da povežemo koridore 4 i 10 putem od rumunske granice, preko tunela kroz Frušku goru do Rume", rekao je Pajtić.

Kao posebno važan za Vojvodinu, on je naveo i razvoj železnice, kao i privrednih, infrastrukturnih i društvenih potencijala duž Dunava. "Reka Dunav će u budućnosti sigurno imati veliku ulogu u kreiranju evropske politike i verujemo da će finansijska sredstva koja će biti uložena u projekte koji su direktno ili indirektno u vezi s Dunavom moći znatno da povećaju i podstaknu razvoj pokrajine i Srbije u celini", ocenio je Pajtić.

Predsednik Vlade Vojvodine govorio je i o promociji tolerancije suživota različitih nacija i međuetničkog sklada, rekavši da u Vojvodini živi 26 nacionalnih zajednica i da je u službenoj upotrebi šest jezika.

"Jasno je da Evropa nije dovoljno upoznata s tom činjenicom, a krivice za to ima i na nama. Način na koji to možemo ispraviti jeste otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu onog trenutka kada Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji", kazao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: