Strateško parnerstvo EBRD i Galeba

Kompanija „Galeb Metal Pack“ iz Šapca i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisaće 1. oktobra ugovor o strateškom partnerstvu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.09.2010.

09:25

Default images

Kako je saopštila ta kompanija, EBRD je 27. septembra donela odluku o strateškom partnerstvu sa kompanijom „Galeb Metal Pack“.

Aranžman između EBRD i kompanije koja posluje u sastavu sistema Galeb i koji proizvodi metalnu ambalažu, je dugoročan i obuhvata dve faze.

Dobijena sredstva iz prve faze Galebova fabrika ambalaže će iskoristiti za nabavku nove opreme i ulaganje u obrtna sredstva.

Pregovori se zatim nastavljaju i očekuje se da će, u drugoj fazi, EBRD odobriti sredstva za investicioni razvoj i ulaganja u novu opremu, čime će biti stvorene tehnološke i tehničke pretpostavke za realizaciju projektovanih ciljeva.

Očekuje se da će, u naredne tri godine, nivo prodaje metalne ambalaže dostići 40 miliona evra. Za prvih devet meseci rada, premašen je prošlogodišnji obim prodaje, a izvoz je u stalnom rastu pa će do kraja godine biti duplo veći u odnosu na prošlogodišnji.

U Galebu očekuju da je ovo samo prvi korak u dugoročnoj strateškoj saradnji sa EBRD i očekuju da će se ona proširiti i na ostale profitabilne kompanije u sistemu, istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: