Kinezi za dve godine 165km, a mi ni pola

Pre dve i po godine počeli su prvi radovi na mostu između kopna i hrvatskog ostrva Čiovo.

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

15:46

Kinezi za dve godine 165km, a mi ni pola
Foto: Thinkstock

Nakon birokratskih zavrzlama - manjka radnika i promene izvođača, most od svega pola kilometra neće biti gotov ni sledeće turističke sezone.

Primera radi, za isto vreme Kinezi su sagradili najveći most na svetu dug 165 kilometara.

Opet buka teške mehanizacije na gradilištu mosta Čiovo. Nakon više meseci pauze, novi izvođač je opet počeo radove.

Investitor Hrvatske ceste prekinule su ugovor s pređašnjim izvođačem, a sada se rok za dovršetak mosta pomakao za skoro celu godinu.

Meštani ne mogu dočekati kraj gradnje.

"Ja izgubim više od aerodroma do ovde nego iz Nemačke do aerodroma. Onda možete znati koliko to traje", izjavila je Nada, vlasnica vikendice na Čiovu.

"Put od tri kilometra prolazim sat do sat i po u najgorem slučaju. Svima je on nužan. Ovde je to hitno", govori Mario s Čiova.

Most koji bi trebalo da rastereti Trogir od saobraćajnih gužvi vredan je više od 200 miliona kuna. Biće dug 521 metar, s dve saobraćajne trake.

"Što se tiče novog roka, on je osam meseci, izvođač je uveden u posao prošle nedelje i mi smo sigurni da će u tom roku most biti gotov", izjavio je Tomislav Mihotić, državni sekretar za infrastrukturu.

Samo da se opet ne dogodi nešto nepredviđeno na šta su se u Trogiru već navikli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: