Automobili

Ponedeljak, 09.03.2015.

21:44

Subaru u Ženevi predstavio Levorg i novi Outback

Evropski ljubitelji automobila marke Subaru po prvi put u Ženevi mogu da vidi novu generaciju Outbacka, ali i potpuno novi model - Levorg.

Izvor: B92

Default images
Subaru Levorg

Subaru Levorg pojavio se na japanskom tržištu 2014, a uskoro, ovaj karavna sportskog dizajna biće dostupan i kupcima u Evropi.

Kao sasvim novi model u gami, Levorg će pojačati relativno skromnu ponudu Subaru vozila na evropskom tržištu.
Subaru Levorg
Automobil stiže u Evropu posle vrlo dobrog starta u Japanu gde je za 7 meseci prodato 30.000 automobila.

Sa dužinom od 4.690 mm, širinom od 1.780 mm, visinom od 1.485 mm i međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.650 mm, Subaru Levorg može se svrstati u kompaktne karavane.
Subaru Levorg
Kupcima će biti ponuđena verzija pogonjena 1.6 litarskim turbo-benzinskim bokser motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva i pogonom na sva 4 točka.

Subaru u Ženevi nije otkrio njegove specifikacije, ali poznato je da isti motor u modelu za japansko tržište proizvodi 170 ks (125 kW) i 250 Nm. Prosečna fabrički deklarisana potrošnja je 5,7 l/100 km.

Za sada nije poznato da li će kupcima u Evropi biti dostupan i snažniji 2.0 litarski DIT turbo-benzinac sa 300 ks (221 kW) i 400 Nm.
Subaru Outback za 2015.
Subaru je na svom štandu u Ženevi izložio i novu generaciju modela Outback. Dimenzije automobila neznatno su povećane, u poređenju sa aktuelnom verzijom, pa je novi Outback duži za 1,5 i širi za 1,8 cm.

Jedan od razloga zašto ovaj model ima reputaciju upotrebljivog i univerzalnog automobila, jeste njegovo odstojanje od zemlje. Kod novog modela ono iznosi 22 cm i veće je nego kod mnogih SUV vozila, a kupci će moći da biraju između 17 i 18 inčnih alu felni.

Subaru je saopštio da je bezbednost u vožnji unapređena zahvaljujući najnovijim tehnologijama aktivne i pasivne sigurnosti, među kojima je EyeSight sistem za sprečavanje ili ublažavanje posledica eventualnog sudara.

Podaci o motorizaciji takođe su izostali, a na severnoameričkom tržištu Outback je dostupan sa dva benzinca, četvorocilindričnim, 2.5 litarskim motorom sa 177 ks i 3.6 litarskim šestocilindrašem koji proizvodi 260 ks, dok se u Evropi očekuje i dizel verzija.
Subaru Forester
Subaru je na salonu u Ženevi predstavio i SUV Forester sa dizel bokser motorom, u kombinaciji sa Lineartronic (CVT) menjačem.

O premijerama ženevskog salona automobila 2015. možete se informisati u posebnoj rubrici na našem sajtu.

Više fotografija pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: