Automobili

Sreda, 30.01.2013.

09:47

Parada Aventadora u Majamiju

U Majamiju je u ponedeljak 28. januara održana prezentacija Aventador Roadster, a u čast pedesetogodišnjice Lamborghinija priređen je defile u kojem je učestvovalo 40 vozila ove čuvene automobilske marke.

Izvor: B92

Default images

Za promociju Aventadora sa otvorenim krovom Lamborghini je izabrao sunčanu Floridu, a prezentaciju je vodio lično izvršni direktor kompanije, Stephan Winkelmann.

"Aventador Roadster je najuzbudljiviji Lamborghinijev serijski model do sada i ne mogu da zamislim bolju lokaciju od Majamija za njegovo predstavljanje", rekao je Winkelmann.

Manifestacija je održana u sklopu desetodnevnog obeležavanja Lamborghinijevog jubileja - pola veka od proizvodnje prvog sportskog automobila.

Pogledajte detalje sa događaja u Majamiju:



Na prezentaciji je prikazano 12 primeraka Aventadora Roadster, a nakon defilea gradskim ulicama, održana je test vožnja pet automobila na pisti Međunarodnog aerodroma u Majamiju.
Lamborghini Aventador Roadster ima ručno sklopivi krov koji je napravljen od ugljeničnih vlakana i težak je samo 6 kilograma.

Za pogon ovog modela upotrebljen je isti V12 atmosferski motor kao kod standardnog Aventadora, koji isporučuje 700 ks i 690 Nm obrtnog momenta. Motor je opremljen Stop/Start sistemom, kao i sistemom za deaktivaciju nepotrebnih cilindara, a povezan je sa sedmostepenim automatskim menjačem.

Da bi iz mesta stigao do 100 km/h Roadsteru je sa podignutim krovom potrebno 3 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Pročitajte više o modelu Lamborghini Aventador Roadster.

Pogledajte demonstraciju montaže krova Aventadora Roadster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: