VW Polo Blue GT

Volkswagen je objavio tehničke detalje i fotografije ekonomičnog modela Polo Blue GT koji je imao premijeru na sajmu automobila u Ženevi 2012.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.07.2012.

13:05

Default images

VW Polo Blue GT osmišljen je tako da u sebi kombinuje dinamičke kvalitete i nisku potoršnju goriva.

Automobil je opremljen 1.4 litarskim TSI benzinskim motorom sa 140 ks i 250 Nm obrtnog momenta, uz čiju pomoć od 0 do 100 km/h stiže za 7,9 sekundi i dostiže maksimalnih 210 km/h.
Zahvaljujući tehnologiji aktvnog upravljanja cilindrima i stop/start sistemu Polo Blue GT prema fabričkim podacima prosečno troši 4,6 l/100 km, uz emisiju ugljen-dioksida od 107 g/km.

Potrošnja goriva i CO2 emisija spuštaju se na 4,5 l/100 km, odnosno 105 g/km, ako je automobil opremljen opcionim sedmostepenim DSG menjačem.
Pored tehnologije kojom se štedi na gorivu, VW Polo Blue GT razlikuje se od standardnog modela i po drugačijim branicima, aerodinamičkim dodacima na pragovima automobila, nešto nižim oslanjanjem i 17 inčnim alu felnama.

Na završetku krova nalazi se mali spojler, a na donjem delu zadnjeg branika dve izduvne cevi i difuzor.
Novi Polo u enterijeru ima sportska sedišta i multufunkcijski ekran na kom se može pratiti rad sistema aktivnog upravljanja cilindrima motora.

VW Polo Blue GT pojaviće se na tržištu u poslednjem tromesečju 2012. godine po početnoj ceni koja će u Nemačkoj iznositi 19.650 evra.

Više fotografija Volkswagena Polo Blue GT možete pogledati u našoj Galeriji.

Vozili smo Volkswagen Polo 1.2 Trendline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: