Automobili

Sreda, 28.03.2012.

10:19

Klepton kupio Ferrari?

Na internetu je objavljen video snimak Ferrarija za koji se pretpostavlja da je napravljen po narudžbini čuvenog gitariste Erika Kleptona. Automobil je snimljen kako napušta Ferrarijev salon u Londonu, da bi bio isporučen svom vlasniku.

Izvor: B92

Default images

Kleptonov Ferrari dobio je posebnu oznaku SPC-12 EPC (Special Project Car, Number 12, Eric Patrick Clapton), a prema nezvaničnim informacijama britanski roker je za njega izdvojio sumu od 3 miliona funti (preko 3,5 miliona evra).

Erik Klepton je inače poznat kao ljubitelj i kolekcionar Ferrarija, a u italijanskoj kompaniji su ovaj jedinstveni automobil napravili na bazi modela 458 Italia:



Ferrari SPC-12 EPC dizajniran je tako da podseća na Kleptonov omiljeni model iz 1970-tih, 512BB, a kada je 2010. godine naručio ovaj automobil, gitarista je želeo da njegov Ferrari pokreće V12 motor.

Međutim, umesto V12 agregata, koji je bio prevelik za model 458 Italia, automobil je zadržao 4.5 litarski V8, a karoserija je modifikovana i obojena u dve nijanse – crvenu i tamno sivu.

Znali smo da je Erik Klepton izvanredan gitarista i izvođač, a sudeći prema izgledu ovog Ferrarija ima dobar ukus i kada je reč o izboru automobila:



Pročitajte o novom muzeju "Enzo Ferrari".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: