Svet 1

26.05.2024.

9:29

Sve oči uprte u ovu kompaniju

Proizvođač kompjuterskih čipova Nvidia trenutno je najvidljiviji američki brend, navodi se u poslednjim anketama.

Izvor: Tanjug

Sve oči uprte u ovu kompaniju
Bartholomew Chekube / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija, koja svojim proizvodima pomaže u pokretanju revolucije veštačke inteligencije, zauzela je prvo mesto na nedavno objavljenoj "Akios Haris Pol 100" rang listi reputacije iz 2024. godine, preneo je Si-En-Bi-Si.

Reč je o anketi grupe američkih građana kojI su rangirali omiljene brendove, a rezultat je merenje reputacije kompanija, napisao je Akios.

Nvidia, prva na listi, trenutno se može pohvaliti tržišnom kapitalizacijom iznad 2,5 biliona dolara, a Amazon, Gugl, Meta i Tesla koriste njene kompjuterske čipove, među kojima su i modeli čipova napravljenih posebno za razvoj veštačke inteligencije.

Interesentno je da se ova kompanija nije čak ni našla na prošlogodišnjoj listi 100 najvidljivijih američkih kompanija.

Drugo mesto na zauzeo 3M, a treće Fideliti investments.

Slede Soni, Adidas, USAA, Honda Motor, Patagonija, Epl i Samsung.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

23 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

5 h

Podeli: