Markione: Dalje ruke od Alfe!

Dugo se po raznim automobilskim forumima polemiše o tome da li će FIAT prodati Alfu Volkswagenu ili neće. Markione je nemačkom koncernu uputio oštre reči na ovu temu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2011.

08:18

Default images

Pričalo se i priča se već neko vreme: "FIAT je u finansijskim problemima i možda će razmotriti Volkswagenovu ponudu za marku Alfa Romeo".

Međutim, ovakve spekulacije naljutile su izvršnog direktora italijanske marke, pa je oštro odgovorio: "Dokle god sam ja izvršni direktor FIAT-a, gospodin Piech neće dobiti Alfu. Rekao sam mu - dalje ruke. Ako treba, nazvaću ga i poslaću mu email".

Međutim, Markione se nije zaustavio, pa je Volkswagenovom direktoru Ferdinandu Piechu poručio: "Nisam ja taj koji je kupio Seat. On ga je kupio i ne znam da li može uopšte da spasi tu marku, ali trebalo bi da pokuša".

Nije samo Markione protiv prodaje italijanske marke, već se po tom pitanju nedavno na detroitskom salonu oglasio i predsednik FIAT-a John Elkann: "Nećemo prodati Alfu ni da nam ponude gomilu novca".

Podsećamo da je prodaja Alfe poslednjih godinu dana glavna tema u automobilskim krugovima, ali da iz FIAT-a nikada nije stigao odgovor koji bi potvrdio ove glasine.

VW i FIAT pregovaraju o Alfa Romeu?

Volkswagen bi da kupi Alfa Romeo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: