Stručni tim Opela u Zastavi

Stručni tim nemačkog Opela u posetio je fabriku Zastava automobili kako bi nastavio sagledavanje tehničkih mogućnosti za instaliranje proizvodne opreme neophodne za sklapanje modela Astra u okviru tehničke primene sporazuma o proizvodnji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2008.

16:00

Default images

Tim inženjera kompanije Opel doputovao je u kragujevačku Zastavu, kako bi nastavili sagledavanje tehničkih mogućnosti za instaliranje proizvodne opreme, neophodne za sklapanje Opel Astre, ali i da ocene kvalitet već postavljene opreme, saznaje B92. Ugovorom između General motorsa i Zastave predviđeno je da krajem 2008. godine u Kragujevcu počne montaža Opel Astre.

Informaciju je potvrdio i direktor preduzeća Zastava AGM Zoran Stošić.

Stošić je rekao da je reč o tekućim poslovima i da tehnički tim Opela u Zastavu dolazi po ranije utvrđenim planovima dinamike rada za početak sklapanja Opel Astre.

Stošić je za B92 potvrdio da se pripreme za sklapanje Opel astre odvijaju po planu i da bi realizacija tog posla zvanično trebalo da počne krajem 2008. godine.

Sa Opelovim inženjerima u Kragujevac došli su i potencijalni isporučioci opreme za proizvodnju Opel Astre.

Preduzeće Zastava AGeM formirano je da bi se realizovao ugovor Grupe Zastava vozila i General motorsa, potpisan 19. jula 2007. godine, kojim je precizirano sklapanje modela Opel Astra Classic u pogonima kragujevačke fabrike u trećem kvartalu 2008. godine.

U prvom kvartalu planirano je montiranje 1.500 vozila, a u idućoj godini pet hiljada tih automobila. Zastava ima i komercijalni ugovor sa Opelom tako da je u prošloj godini bez carine uvezla 3.300 Opel Astri, čija je cena oko 10.800 evra. U ovoj godini Zastava je u obavezi da uveze pet hiljada automobila.

Nemački automobilski koncern Volkswagen razmatra postavljanje sopstvene montažne linije u Zastavi, radi čega je jedna delegacija tog nemačkog koncerna uoči Uskrsa posetila montažne objekte fabrike u Kragujevcu

Interesovanje za Zastavu pokazali su i General Motors, Fiat, Ford, indijski proizvođač automobila Tata i njegov kineski konkurent FAW čiji su predstavnici nedavno takođe posetili Zastavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: