Automobili

Ponedeljak, 08.09.2008.

12:10

Mali gradski auto iz BMW-a 2011.

BMW razvija poseban projekat kreiranja malog gradskog automobila, koji bi u isto vreme bio veoma prijateljski nastrojen prema okolini.

Izvor: B92

Default images

Automobil će biti tek 3,6 metara dug, sa motorom smeštenim napred i prednjim pogonom.

Motor je izdanak BMW-ove Efficient Dynamics tehnologije koja uključuje korišćenje energije kočenja, Start-Stop sistema a uparen je sa automatskim menjačem.

Pored ove, planira se i proizvodnja čisto „električne“ verzije. Plan je da se novi „mališan“ iz BMW-a na tržištu pojavi 2011. godine.

BMW nastoji da oformi novu marku, a „City Car“ mogao bi da bude njen rodonačelnik. U planu je čitava gama u koju bi sem „standardne“ verzije sa troje i petoro vrata ušli i SUV, roadster i karavan.

Naravno, motori bi bili male zaperemine, a tu je i hibridni pogon sa litijum-jonskim baterijama. BMW City Car biće baziran na platformi Minija, a za očekivati je da motori budu „dobijeni“ iz Fiata.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

14 h

Podeli: