Novi Clio dobio 5 NCAP zvezdica

Renault Clio četvrte generacije dobio je najvišu ocenu za sigurnost na najnovijem testiranju organizacije EuroNCAP.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

13:15

Default images

U Renaultu ističu da je njihov model zadovoljio najviše standarde sigurnosti i pored toga što je EuroNCAP pooštrio kriterijume ocenjivanja u 2012. godini.

Ukupan skor novog Renaulta Clio na testiranju iznosio je 85 %, a odličan rezultat zabeležen je u sve četiri kategorije koje NCAP ispituje.

Kada je reč o bezbednost odraslih putnika, Clio je na testu dobio 32 od mogućih 36 poena, odnosno imao je skor 88 %. Na polju sigurnosti dece-putnika, Clio je zaradio 43 od mogućih 49 poena ili 89 %, što je jedan od najboljih rezultata u B segmentu putničkih vozila.

Zahvaljujući dizajnu prednjeg dela automobila, Clio je odlično ocenjen i na polju sigurnosti pešaka, gde je dobio 24 od mogućih 36 poena, odnosno postigao je rezultat od 66 %. Najnoviji kriterijumi koje Euro NCAP primenjuje od 2012. godine zahtevaju da u ovoj kategoriji automobil ima skor od minimum 60 %, kako bi mogao da dobije svih 5 zvezdica na testu sigurnosti.

Kada je reč o sistemima aktivne bezbednosti, Clio je u ovoj kategoriji dobio maksimalnih sedam bodova, po čemu je takođe najbolji u svom segmentu.

Pročitajte više o novom Renaultu Clio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: