10 najbizarnijih "uradi sam" popravki na automobilima

Mnogi vlasnici automobila smatraju da su sposobni da samostalno poprave kvar na svojim vozilima kako bi izbegli odlazak kod majstora i tako uštedeli novac. Neki od njih bi verovatno prošli jeftinije ili bi ih manje bolela glava da su se odmah obratili mehaničarima umesto što su bili "sam svoj majstor".

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.07.2013.

15:56

Default images

Čovek je sposoban za velika dostignuća, ali najteže mu je da prizna da nešto ne može da uradi. Ova osobina naročito dolazi do izražaja kod vozača kada se ispostavi da nešto nije u redu sa njihovim autom.

Kompanija BAA Reman koja se bavi remontovanjem automobilskih delova, sprovela je istraživanje, na osnovu kojeg je nastala lista deset najbizarnijih popravki na automobilu po principu "uradi sam":

1. Na prvom mestu našao se jedan muškarac u kasnim tridesetim, koji je pokušao da rupe na hladnjaku automobila zakrpi žvakaćom gumom. Kada je video da to ne pomaže, sipao je u hladnjak 250 grama biber u zrnu, nakon što je negde pročitao da će to rešiti problem.

2. Pošto su joj zbog kvara na elektrici otkazali farovi na autu, jedna žena je problem osvetljavanja puta "rešila" tako što je za haubu privezala dve baterijske lampe.

3. Stariji gospodin kome je tokom letnjih vrućina otkazao klima-uređaj u vozilu, zalepio je na instrument tablu ni manje ni više nego 20 malih ventilatora na baterije.

4. Brzinomer na automobilu se na kvari tako često. Ipak, kada se tako nešto i dogodi, nalazite se u problemu, jer ne znate kojom se brzinom vaš auto kreće. Da i u tom slučaju postoji rešenje kojim ćete odlazak kod majstora učiniti nepotrebnim, dokazao je jedan par koji je pokvareni brzinomer "zamenio" odgovarajućom aplikacijom za iPhone4 pomoću koje je čitavih šest meseci kontrolisao brzinu kretanja svog auta.

5. Jedan devetnastogodišnjak iz Bristola odlučio je da rupu na auspuhu zakrpi pomoću praznih limenki piva koje je pričvrstio lepljivom trakom oko oštećenih mesta. Pretpostavljamo da je na tu ideju došao nakon što je u sebe ispraznio sadržaj većeg broja ovih limenki.
Foto: zzkt/flickr
6. Nakon što je izgubila oba ključa od svog Volkswagena, jedna starija žena odlučila je da problem sigurnosti reši kupovinom katanca i velikog lanca, kojim je obmotala svoj automobil. To je možda i sprečilo potencijalne lopove da uđu unutra, ali je i dalje ostao problem kako će da pokrene auto bez ključa.

7. Pošto je nekako uspeo da polomi ručicu migavca na svom automobilu, vozač iz Lidsa pokušao je da je nadomesti tako što je na njeno mesto pričvrstio običnu drvenu grančicu.

8. Kada je mladić iz britanskog gradića Strauda zaključio da mu se šiber zbog elektronskog kvara zaglavio i da ne može da ga zatvori, problem je rešio uz pomoć kišobran i lepljive trake.

9. Neki vozači i dalje nisu svesni koliko su savremeni vazdušni jastuci važni za bezbednost putnika u vozilu. Tako je vlasnik automobila iz Jorkšira, nakon što ga je serviser obavestio da je njegov vazdušni jastuk neispravan, odlučio da ga ne popravlja, već da umesto toga na volan pričvrsti memorijsku penu iz dušeka.

10. Bračni par iz mesta Epinga u Engleskoj odlučio je da nedostajuću haubu na svom automobilu zameni prekrivačem sa kreveta, koji je, kao i mnogi drugi "majstori" sa ove liste, pričvrstio starom dobrom samolepljivom trakom.

Kako vi rešavate sitne probleme na vašem automobilu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: