- Vesti -

Ar Keli osuđen na 30 godina zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Pevač Ar Keli (55) osuđen je u sredu na 30 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja žena, devojčica i dečaka, više od 20 godina nakon što se prvi put suočio sa optužbama.

Izvor: B92
Podeli
Foto:EPA/TANNEN MAURY
Foto:EPA/TANNEN MAURY

Prošlog septembra, porota u Njujorku proglasila je Kelija krivim za seksualnu trgovinu i reketiranje, po svih devet tačaka protiv njega. Tužioci su tražili kaznu od najmanje 25 godina zatvora.

Na suđenju, žrtve su opisivale kako ih je Keli podvrgavao perverznim i sadističkim hirovima kada su bili maloletni. Nekoliko njih je reklo da će zahtevati da se striktno pridržavaju pravila kao što su da im je potrebna njegova dozvola da jedu ili odu u toalet, i da napišu "pisma izvinjenja" koja bi trebalo da ga oslobode nepravde.

Kelijev slučaj privukao je pažnju u svetlu pokreta #MeToo, tokom kojeg su moćni muškarci smatrani odgovornim za seksualno nedolično ponašanje i seksualni napad.

Keli prati Harvija Vajnstina, Bila Kozbija i druge istaknute nasilnike u osudi na kaznu zatvora, iako je Kosbi oslobođen po žalbi. Kelijeva presuda usledila je godinama nakon što su protiv njega prvi put iznete optužbe za seksualno zlostavljanje.

Među optuženima je bila i njegova bivša supruga Andrea Keli, koja je rekla da se plašila da bi je Keli mogao ubiti. Optužen je po 21 tački optužnice za pravljenje video zapisa o seksualnom zlostavljanju dece koji uključuju različite seksualne radnje u junu 2002. godine, ali je oslobođen po svim tačkama nakon suđenja 2008. godine.

Godine 2017, članak u Buzzfeed-u doneo je nove navode da je Keli zarobio šest žena u seksualni "kult" jer ih je iskoristio nakon što su mu se obratile za pomoć u muzičkoj karijeri, prenosi Gardijan.

Zatim je u januaru 2019. na američkoj TV mreži Lifetime emitovan šestodelni dokumentarac pod nazivom "Preživeti Ar Kelija", sa detaljima o navodima o seksualnom zlostavljanju i nedoličnom ponašanju pevača. U filmu, optuženi su se pitali da li su njihove priče ranije ignorisane zbog crne boje kože. Upitan o nekim optužbama tokom intervjua CBS-a 2019., Keli je viknuo na svog sagovornika i negirao bilo kakvu nepravdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu