Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

3.5.2024.

23:55

Điro kreće u subotu: Pogačar favorit, Barde i Tomas vrebaju šansu VIDEO

Prva Grend tur trka sezone, popularni Điro d'Italija počinje u subotu 4. maja u 13.30 časova.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Uvodna brdska etapa dužine 140 kilometara vozi se od Veneria Reale do Torina, a vozače očekuje mnogo uzbuđenja u naredne tri nedelje.

Već u nedelju ih čeka težak uspon od 2 kilometara na Santuorio di Oropa, a kako stvari stoje, velike šanse za trijumf na trci daje se Slovencu Tadeju Pogačaru iz Tima Emirejtsa.

On je uoči trke rekao da ništa ne može da se predvidi u biciklizmu i da je svestan da će imati jaku konkurenciju.

"Ima mnogo dobrih vozača na Điru. Za tri nedelje može da bude mnogo iznenađenja. Roman Barde je pokazao dobru formu i Gerent Tomas će kao i uvek biti dobar na ovom Điru. Svaka trka koju počnem, smatraju me favoritom. Moram da živim sa tim. Svi pokušavaju da se nose sa našim timom, potrebno je da od početka kontrolišemo trku", rekao je Pogačar. 

Velšanin Gerent Tomas, u intervjuu za Gazeta delo Sport, dao je veoma smelu izjavu.

"Ne bih ni dolazio na Điro da je Pogačar nepobediv. Ne kažem da ću ga napasti na 80 kilometara pre kraja samo jer je takaav plan, mora da postoji stvarno dobra šansa za mene. Žeelimo timski da vozimo agresivnije, a to znači i da osvajamo etape, ali to ne znači da ćemo glupo hrliti ka tome", jasan je Tomas.

Jedan od kandidata za pobedu je i Francuz Roman Barde. 

"Dobro mi ide, srećan sam što sam opet na Điru. Nedostajao mi je. Ovo je trka u Grend Tur ciklusu koja mi najviše odgovara i ao tim smo spremni da se borimo za pobede na etapama. Videćemo šta sledi, kako se trka odvija, za sada, najbolje je da se koncentrišemo na svaku planinsku etapu. Ako ih budem napadao, videćemo kako će se to oraditi na generalni plasman. To što sam ostvario neke dobre rezultate u Alpima i na trci Lijež-Bastonj-Lijež, ter me da verujem da sam na dobrom putu", jasan je Barde, koji svoje najveće šanse vidi u trećoj nedelji.

Inače, trku će početi 22 tima sa ukupno 176 vozača.

Druga etapa u nedelju, dužine 214 kilometara vozi se od Avecana do Napulja. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu