Svet 5

03.05.2024.

23:50

Zelenski otkrio nove ruske ciljeve: "Okupator se priprema..."

Ukrajina se suočava s "novom fazom" opšteg ruskog rata, rekao je danas predsednik Volodimir Zelenski tokom sastanka s graničnim čuvarima u oblasti Hmeljnicki.

Izvor: Tanjug

Zelenski otkrio nove ruske ciljeve: "Okupator se priprema..."
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Podeli:

Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe (HUR), rekao je ranije da Ukrajina treba da očekuje obnovljeni ruski napad kasno u proleće ili početkom leta, a napad bi se intenzivirao u okolini istočne oblasti Donbasa.

"Okupator se sada priprema da proširi svoj napad. I svi mi - Ukrajinci, vojnici, država, partneri - moramo učiniti sve da poremetimo plan Rusije za napad", rekao je Zelenski.

Časiv Jar, grad u oblasti Donjeck, ostaje jedna od ključnih meta Rusije, jer bi mogao da olakša dalje napredovanje ka obližnjim gradovima Kostiantnivka, Kramatorsk i Slovjansk, rekao je Oleksandr Pavliuk, komandant Ukrajinskih kopnenih snaga.

"Rusija ima za cilj da potpuno okupira oblasti Donjeck, Lugansk i, ako je moguće, Zaporožje u 2024. godini", dodao je on.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: