Policija je bila spremna da uhapsi Smita – Kris Rok ih je sprečio

Policija Los Anđelesa bila je spremna da uhapsi Vila Smita nakon što je ošamario Krisa Roka tokom dodele Oskara, ali to nije učinila na zahtev komičara, navode producenti dodele.

Život

Izvor: B92

Petak, 01.04.2022.

13:17

Policija je bila spremna da uhapsi Smita – Kris Rok ih je sprečio
Foto: Profimedia

Producent Oskara Vil Parker tvrdi kako je policija rekla Roku kako će ukloniti Smita iz publike i uhapsiti ga zbog fizičkog napada.

"Idemo po njega, spremni smo odmah da ga odvedemo. Možete ga tužiti. Mi ćemo ga uhapsiti", prisetio se Paker reči koje su policajci rekli Roku. Isto tako Paker tvrdi kako je Rok odmah zauzeo odbojan stav prema policiji, ali upravo je on podstakao komičara da ih prvo sasluša, a onda donese odluku.

"Oni su mu iznosili mogućnosti, a dok su govorili, Kris je bio vrlo nezainteresovan za svaku od njih. Ponavljao je: 'Ne, dobro sam' i sve je opcije odbacio", navodi producent.

"Vil Smit će snositi posledice" – da li je ovo kraj njegove karijere?

Na kraju je Rok odbio i da podnese prijavu, premda je policija u svojoj izjavi u nedelju naglasila da uključene strane mogu i naknadno da zatraže da se napravi policijski izveštaj, te da će policija Los Anđelesa biti na raspolaganju da ga dovrši.

Pojavio se snimak Džejdine reakcije na šamar - ljudi su besni: "Treba da ju je sramota" VIDEO

Kako bilo, Smit, koji je nakon napada na pozornici pozvan i da primi svog prvog Oskara u životu, suočiće se s disciplinskim postupkom od nadležnih tela, a to bi moglo da znači i suspenziju, proterivanje i druge sankcije.

"U skladu s Akademijinim standardima, kao i s kalifornijskim zakonom, gospodinu Smitu se dostavlja najmanje 15 dana unapred obaveštenje o glasanju u vezi s njegovim prekršajima i sankcijama, te mogućnost da bude saslušan unapred putem pisanog odgovora", stoji u saopštenju Akademije.

Kris Rok se oglasio posle šamara: "Biće ozbiljno"

Izvor blizak glumcu potvrdio je kako Smit sa svojim advokatima piše dopis Akademiji u kojem ih moli da se izjasne pre nadolazećeg saslušanja 18. aprila.

"Sve je vrlo neizvesno. On će napisati službeno pismo izvinjenja i moliti za oproštaj. Očekuje se i kako će u naredna 24 sata uputiti poziv šefovima Oskara. Dan D je 18. aprila i tada će saznati ima li još uvek Oskara, a najverovatnije i ima li karijeru", naveo je isti izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: