- Vesti -

Tužna sudbina najbogatije devojčice - ona je nasledila i novac i "prokletstvo" porodice Onazis

Atina Onazis, naslednica kompanije grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa, viđena je u Monte Karlu na venčanju Semi Zejn iz poznate brodarske porodice koja poseduje Naftomar Shipping & Trading i Loren Van Berkel, pa je iznenadila sve jer se retko pojavljuje u medijima i na medijski propraćenim događajima, iako njen život oduvek intrigira javnost.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ime je dobila po baki, prvoj supruzi Aristotela Onazisa, koji je bio najmoćniji i najbogatiji brodovlasnik u Grčkoj, koja je preminula u 45. godini života.

Sa samo 24 godine u stravičnoj avionskoj nesreći poginuo je njen ujak Aleksandar, nakon čega je njen deda Aristotel Onazis oboleo od Miastenije gravis, autoimune bolesti.

Uz sve to, kada je imala samo tri godine, od srčanog udara, kao posledice akutnog plućnog edema s kojim se borila, preminula je njena majka Kristina, a sama Atina postala je, može se reći, žrtva svog oca Terija Rasela, koji se svim silama trudio da dobije starateljstvo nad njom kako bi mogao da koristi njeno nasledstvo.

Dobro je poznato da su se Kristina i Rasel rastali ubrzo nakon Atininog rođenja, nakon što je Onazisova jedinica otkrila da je suprug vara i da mu je ljubavnica rodila dvoje dece, a upravo je s njom na kraju i odgajao Atinu. Ubrzo nakon njenog 21. rođendana advokati su izgubili bitku u želji da je postave na mesto predsednika Onazisove firme, a sve zbog odbora i uprave koji su tvrdili da ona nije dovoljno kvalifikovana, a dodali su i to da nije u potpunosti naslednica bogatstva svog dede.

Atina je uživala u jahanju, a kao da sve targedije koje su joj se dogodile nisu bile dovoljne, ona je izgubila i svog konja prilikom skokova.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Moglo bi se reći da je za Atinu Onazis sve krenulo nizbrdo 19. novembra 1988, kada je u Buenos Ajresu, kućna pomoćnica u kadi pronašla beživotno telo Kristine Onazis, koja je tada imala 37 godina. U to vreme Atina je bila sa dadiljom u njihovom švajcarskom domu. Telo jedine ćerke grčkog milijardera prevezeno je prvo do Atine, a potom i na privatno ostrvo Skorpios, koji joj je poklonio otac i na kojem je sahranjena.

Na sahrani je bio i njen bivši suprug Rasel samo kako bi mogao odmah posle sahrane da ćerku Atinu odvede u Švajcarsku. On je tamo živeo s dugogodišnjom ljubavnicom, švedskom manekenkom Merijen Gebi i njihovom decom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Živeli su u vili, a Atina i njen polubrat i dve polusestre pohađali su lokalnu školu. Zahvaljujući svojoj pomajci, koja im je odmalena usađivala ljubav prema životinjama, Atina Onazis zaljubila se u konje.

Njenim nasledstvom, koje se procenjivalo na oko 500 miliona dolara, u prvom trenutku su upravljali savetnici iz Grčke, a koji su bili ujedno na čelu fondacije koju ju je Aristotel Onazis osnovao u čast pokojnog sina Aleksandra. Pored njih tu je bio i peti ‘član’ - Atinin otac Rasel.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako joj godišnje isplaćivana određena, manja cifra, Rasel bio je nezasit i stalno je tražio ogromne iznose kako bi pokrio sve troškove njegovog života. Tako je navodno u roku od 11 godina izvukao oko 150 miliona dolara. Išao je čak toliko daleko da je u jednom trenutku došao sa njom kod javnog beležnika kako bi potpisala dokumente u kojima se navodi da ‘ona sama oseća neverovatnu averziju prema Grčkoj i svemu što dolazi iz te zemlje’.

Time se on zapravo ogradio od neispunjivanja dela ugovora koji je potpisao kako bi dobio starateljstvo nad Atinom. Naime, Atinina majka zatražila je jednu stvar i ona je stajala u testamentu, a glasi da se ona odgaja u pravoslavnoj veri, kao i da nauči tečno da govori grčki. Danas Atina tečno govori engleski, francuski, švedski i portugalski, ali ne i grčki.

Na venčanje nije pozvala oca i maćehu, ali jest polubrata i polusestre, a svom je novopečenom suprugu poklonila skupocenog konja sa mnogobrojnim nagradama.

Supružnici su vodili život daleko od očiju javnosti, retko se pojavljujući na događanjima. Većinu vremena oboje su provodili trenirajući i putujući svetom. U međuvremenu, sa njima je počela da živi i njegova tada već petogodišnja ćerka Vivijen, a četiri godine kasnije i 13-godišnji Fernando, sin njegove bivše devojke.

Velika tragedija ih je zadesila u martu 2011. Dok su Atina i muž sa decom bili u Belgiji, 36-godišnja Sibele, bivša Alvarova devojka, sa kojom je dobio ćerku, počinila je samoubistvo bacivši se sa sedmog sprata. Na profilu na Twitteru ostavila je poruku svom bivšem:

"Neka ti Bog jednog dana oprosti za sve što si radio meni, Atini i deci."

Sve to bio je samo početak kraja njihovog braka. Godinu kasnije Atina je pala sa konja i slomila karličnu kost, zbog čega je nekoliko meseci morala da pauzira od takmičenja.

Pauzu od jahanja je iskoristila za kupovinu nove vile u bogatom delu južne Floride, u kojoj je njen suprug i uhvaćen u krevetu sa belgijskom manekenkom. Očigledno ne želeći da prolazi kroz sve što je prolazila i njena majka, Atina je momentalno zamrzla njihove zajedničke bankovne račune, a u tajnoj brakorazvodnoj parnici on je navodno zatražio polovinu njenog bogatstva. Priča se da je na kraju pristao i na iznos od 100 miliona dolara, kao i na deo dogovoren predbračnim ugovorom - da će za svaku godinu braka dobiti po milion dolara.

O prokletstvu porodice Onazis se godinama govori. Kako god bilo, činjenica da nijedna Aristotelova naslednica nije imala lak život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu