- Vesti -

Simon Bajls na sudu: "FBI je zataškavao seksualno zlostavljanje"

Poznata svetska gimnastičarka Simon Bajls pred američkim Senatom optužila je FBI za zataškavanje slučaja zlostavljanja nje i drugih sportistkinja od strane doktora tima Lerija Nasara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Gimnastičarka Simon Bajls svedočila je u sredu, a, kako kaže, FBI je prikrivao slučaj zlostavljanja.

"Nismo uspeli i zaslužujemo odgovore. Zaista se čini da je i FBI uključen u zataškavanje, kao i celi Američki gimnastičarski savez", rekla je Bajls pred Odborom za pravosuđe Senata, gde se pojavila sa još tri sportistkinje - Eli Raisman, Mek Kajla Maruni i Megi Nikolas.

"Kriv je sistem, što nije uspeo da nas zaštiti, ali najviše krivim Lerija", rekla je ona.

Do istrage u Senatu je došlo nakon što je glavni inspektor Ministarstva pravosuđa Majkl Horovic u julu izdao izveštaj u kojem osuđuje aktivnosti FBI-ja.

Naime, Horovitc je u izveštaju opisao FBI-jev neuspeh u istrazi zlostavljanja sportista, kao i neuspeh da se dalji vidovi zlostavljanja sankcionišu.

Horovic će svedočiti sledeće srede, kao i direktor FBI-a Kris Vrej, za kojeg se očekuje da će se suočiti s oštrim ispitivanjem senatora zbog čega njegovi agenti koji su loše vodili istragu nikada nisu krivično gonjeni zbog toga.

Podsetimo, bivši doktor tima Leri Nasar već sada služi doživotnu kaznu zbog seksualnog zlostavljanja više od 150 žena, uključujući i gimnastičarku Bajls, kao i njene koleginice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 159 idi na stranu