Sveća sa crvenim koncem na mostu u Čačku - da li je u pitanju sekta? VIDEO

U Čačku su pored mosta pronađeni lični predmeti i sveća sa crvenim koncem. Građani sumnjaju da je neko skočio i da je u pitanju sekta.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

12:34

Sveća sa crvenim koncem na mostu u Čačku - da li je u pitanju sekta? VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Zoran Luković, član Evropske federacije za borbu protiv sekti, rekao je za Televiziju Prva da ovakvi događaji pobuđuju pažnju i kako ne smemo da ignošemo ovakve rituale i simboliku.

Navodi da postoje četiri vrste pojavljivanja sektaških simboličnih manifestacija kod mladih - akt radoznalosti, udruživanje povodom koketiranja sa određenom simbolikom i sadržinom, apel ili bunt i realizacija koja je neretko opomena.

Sveća umotana u novčanicu a potom u crveni konac koja se pojavila u Čačku može da bude simbol sekte.

"Mladi improvizuju jer nemamo crnomagijaške grupe koje povlače mlade u svoje redove, ali imamo ništa manje opasnu situaciju - mladi izražavajući bunt improvizuju ono što im je došlo pod ruku - autodestruktivna ponašanja koja vide recimo u filmovima", navodi Luković.

Svaka promena u ponašanju deteta mora da bude identifikovana - promena kose, tetovaže, odeće, da li ima nove prijatelje, treba da poznajemo decu i da identifikujemo promene, ističe Luković.

Detaljnije u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: