- Vesti -

Sveća sa crvenim koncem na mostu u Čačku - da li je u pitanju sekta? VIDEO

U Čačku su pored mosta pronađeni lični predmeti i sveća sa crvenim koncem. Građani sumnjaju da je neko skočio i da je u pitanju sekta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

Zoran Luković, član Evropske federacije za borbu protiv sekti, rekao je za Televiziju Prva da ovakvi događaji pobuđuju pažnju i kako ne smemo da ignošemo ovakve rituale i simboliku.

Navodi da postoje četiri vrste pojavljivanja sektaških simboličnih manifestacija kod mladih - akt radoznalosti, udruživanje povodom koketiranja sa određenom simbolikom i sadržinom, apel ili bunt i realizacija koja je neretko opomena.

Sveća umotana u novčanicu a potom u crveni konac koja se pojavila u Čačku može da bude simbol sekte.

"Mladi improvizuju jer nemamo crnomagijaške grupe koje povlače mlade u svoje redove, ali imamo ništa manje opasnu situaciju - mladi izražavajući bunt improvizuju ono što im je došlo pod ruku - autodestruktivna ponašanja koja vide recimo u filmovima", navodi Luković.

Svaka promena u ponašanju deteta mora da bude identifikovana - promena kose, tetovaže, odeće, da li ima nove prijatelje, treba da poznajemo decu i da identifikujemo promene, ističe Luković.

Detaljnije u prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu