Đuričić je bio vatreni navijač crno-belih: "Partizan se, jednostavno, voli"

Bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je danas u 69. godini života, od posledica koronavirusa. On je bio veliki navijač Partizana, a navijači ovog kluba i danas pamte anegdotu koju je ispričao.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2021.

15:39

Đuričić je bio vatreni navijač crno-belih:
TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bs

Naime, on je bio veliki prijatelj Vlade Divca, a 2019. godine, na predstavljanju novih dresova KK Partizan, ispričao je i zanimljivu priču o njemu.

"Pitao sam ga posle prvenstva u Španiji kada smo za 50 sekundi izgubili prednost od 9 poena, kako se osećao kad je izgubio ključnu loptu koja je nama odnela zlato, a Rusi su pobedili. Rekao mi je: 'Ušao sam u halu sam, prazno je, seo sam, plakao i molio boga da se sruši hala na mene, jer kako da se vratim u Jugoslaviju, a znam da sam kriv za ovo prvenstvo?! I u jednom trenutku došao je Dražen Dalipagić, pomazio me po kosi i saoštio mi: 'Ti si mlad imaćeš mnogo vremena da im vratiš za ovo'. I eto, Divac je napravio veliku karijeru", prisetio se bubnjar.

Bio je redovan na košarkaškim utakmicama Partizana, a sam je najbolje objasnio svoju ljubav prema klubu.

"Ja Partizan ne volim mozgom, nikad o njemu nisam razmišljao racionalno, ali sam osetio atmosferu, jedinstvo, drugarstvo. Najveće titule su dolazile iz zajedništva i neke hemije koja je ludačka. Partizan se, jednostavno, voli", izjavio je tada Đuričić.

Fudbalski klub Partizan je, na svom zvaničnom Tviter nalogu, poslao poslednji pozdrav svom velikom navijaču.

"Tvoja ljubav prema Partizanu bila je jaka kao svaki udar bubnja ! Koliko je on bio tvoj život toliko su bile crno-bele boje! Počivaj u miru naš prijatelju i pozdravi ekipu", piše u njihovoj objavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: