Kraljičino obraćanje nekoliko sati pre intervjua Hari i Megan

Britanska kraljica Elizabeta proslavila je danas Dan Komonvelta samo nekoliko sati pre američkog intervjua sa njenim unukom princom Harijem i njegovom suprugom Megan koji bi mogao da produbi podele u kraljevskoj porodici, javlja Rojters.

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.03.2021.

19:20

Kraljičino obraćanje nekoliko sati pre intervjua Hari i Megan
Foto: Profimedia

"Svi smo nastavili da cenimo podršku, širinu iskustava i znanja koje donosi zajednički rad, i nadam se da ćemo zadržati ovaj obnovljeni osećaj bliskosti i zajedništva", rekla je kraljica u govoru povodom obeležavanja jedinstva Komonvelta.

Skoro 50 godina kraljevska porodica je u martu prisustvovala u londonskoj Vestminsterskoj opatiji godišnjem bogosluženju povodom Dana Komonvelta, posvećenog zemljama uglavnom iz bivšeg Britanskog Carstva koje održavaju veze sa Britanijom, ali je to ove godine otkazano zbog pandemije kovida 19.

Princ Čarls, kome su se pridružili i drugi članovi kraljevske porodice, uključujući njegovog starijeg sina i naslednika, princa Vilijama, takođe je odao priznanje hrabrosti koju su ljudi širom Komonvelta pokazali kao odgovor na pandemiju.

Princ Hari i Megan Markl prvi put bez dlake na jeziku: "Jeste li ćutali ili su vas ućutkali?"

Obraćanje kraljevske porodice emitovano je nekoliko sati pre nego što će Si-Bi-Es prikazati dugo očekivani intervju vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Hari i Megan će, po prvi put otkako su se preselili u SAD, u emisiji Opre Vinfri objasniti zašto su napustili Britaniju da bi započeli novi život u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: