Kraj: Černobilj - katastrofa koju ćemo zauvek pamtiti

Trenutno najpopularnija i najgledanija serija "Černobilj" danas stiže do svog kraja, emitovanjem pete i poslednje epizode.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

11:20

Kraj: Černobilj - katastrofa koju ćemo zauvek pamtiti
Foto: Getty/Yuri Kozyrev / Stringer

Večeras će u SAD biti emitovana poslednja epizoda ove serije koja je za veoma kratko vreme "dotukla" doskoro najgledaniju i nedavno završenu "Igru prestola".

Poslednja epizoda se zove "Vichnaya Pamyat", a HBO je objavio kratak trejler i sinopsis kako bi zagolicali i privukli što više gledalaca.

U sinopsisu piše: "Valerij Legasov (kojeg glumi Džered Haris), Boris Šerbina (Stelan Skarsgrd) i Ulana Khomiuk (Emili Votson) rizikuju svoje živote i reputaciju da bi otkrili istinu o Černobilju".

Trejler traje samo 57 sekundi, a u njemu vidimo i suđenje koje je održano 1987. godine.
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY
Prema pisanju Njujork tajmsa, sudilo se šestorici zvaničnika i tehničkog osoblja nuklerarne elektrane "Černobilj".

Sovjetski zvaničnici rekli su da je u pitanju bila ljudska greška, a ne dizajn reaktora, a suđenje je održano kako bi se istražilo šta je dovelo do nesreće i ko je za nju bio odgovoran.

Po svemu sudeći, u poslednjoj epizodi smenjivaće se scene suđenja i događaji koji su se dogodili neposredno pre same katastrofe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: