Amerikanac stavljao guštere u čarape da bi ih prodao

Derik Semedo iz američke savezne države Nju Hempšir priznao je da je krijumčario retke guštere sa Filipina u SAD tako što ih je skrivao u čarapama ili pakovao u elektronsku opremu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

17:26

Amerikanac stavljao guštere u čarape da bi ih prodao
Foto: danielbarquero / depositphotos

Federalno tužilaštvo potvrdilo je da je 26-godišnji Semedo danas priznao krivicu pred sudom u Bostonu za trgovinu zaštićenim divljim životinjama, što je u suprotnosti sa zakonima SAD i Filipina, kao i s međunarodnim sporazumima, prenosi AP.

Vlasti su navele da je od marta do decembra 2016. ovaj stanovnik grada Našua prokrijumčario 20 živih guštera tako što ih je stavljao u čarape, koje bi onda oblepio trakom, a zatim ih krio u zadnjim delovima zvučnika ili druge elektronske opreme koja mu je onda isporučivana preko komercijalnih prevoznika.

Neki gušteri su zatim prodati kupcima u drugim američkim državama. Semedu je zbog ovog dela zaprećena zatvorska kazna u trajanju do pet godina, koja će mu biti izrečena 13. avgusta, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: