- Vesti -

Glumac o borbi sa alkoholom: "Sin me našao pijanog bez svesti na podu"

Majkl Džej Foks imao je 29 godina kad su mu dijagnostikovali Parkinsonovu bolest. Zvezda filma "Povratak u budućnost" u intervjuu za novi broj časopisa Closer Weekly opisao je kako je reagovao kad je čuo tu zastrašujuću vest, ali i kako se borio sa zavisnošću od alkohola nakon te dijagnoze.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Iskreno, rekao sam lekarima: 'Znate li vi ko sam ja? Mora da ste se zabunili'... Mislio sam kako je nemoguće da se to desi baš meni... Dijagnoza me prenerazila. Jednostavno sam 'pobegao od nje'... A utehu sam, nažalost, pronašao u alkoholu", izjavio je danas 57-godišnji kanadsko-američki glumac.

"Pio sam kako bih zaboravio na bolest i oterao je što dalje, ali samo sam izazvao napetosti u braku", prisetio se Foks, koji se 1988. oženio koleginicom Trejsi Polan (58), s kojom ima četvoro dece. Ali uprkos problemima, glumica je odlučila da ostane uz supruga i bude mu bezuslovna potpora u bolesti, prenosi portal Fox News.

Majkl kaže kako je danas napokon dobro, živi iz dana u dan i trudi se da uživa u svakom trenutku.

"Naučio sam kako je najbolje uopšte ne razmišljati o stvarima koje bi mi se mogle dogoditi sutra. Redovno vežbam, pijem lekove i pazim da se preterano ne umaram, ali ništa od navedenog ne radim da bih sutra bio bolje, sve to radim jer želim biti dobro danas", objašnjava glumac, prenosi Jutarnji list.

U prethodnom intervjuu, koji je dao časopisu People, Foks je rekao kako je prve simptome bolesti osetio 1990. kad mu se levi mali nožni prst počeo nekontrolisano trzati. Ali pravu dijagnozu saznao je tek godinu dana posle, kad je napokon otišao neurologu.

"Nakon što sam sve rekao supruzi, samo smo se zagrlili i dugo plakali", otkrio je junak filmskog hita "Povratak u budućnost". S obzirom na to da isprva nije znao da se nosi s dijagnozom, Majkl se okrenuo piću, a prazne flaše dugo je skrivao od supruge, sve dok ga jedno jutro 1992. tad trogodišnji sin Sem nije pronašao kako bez svesti leži na podu dnevnoga boravka s limenkom piva u rukama. To je, prisetio se glumac, bilo poslednje piće koje je popio.

"Krenuo sam na terapiju i to me spaslo", rekao je Majkl.

strana 1 od 139 idi na stranu