Ne slažete se sa kolegama? Ovo je pravi način da rešite problem

Verovatno ste već upoznali ljude koji nisu na vašim talasnim dužinama, ali i sami znate da niko nije savršen, uključujući i vas.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

08:10

Ne slažete se sa kolegama? Ovo je pravi način da rešite problem
Foto: Thinkstock

Prema Dipu Patelu, autoru knjige o principima uspešnih ljudi, Paperboy"s Fable: The 11 Principles of Success, malo je verovatno da ćete moći potpuno da izbegnete osobe koje vam se ne sviđaju, jer time, u stvari, ograničavate sami sebe.

Ako se ne slažete s nekim, fokusirajte se na problem, a ne na osobu i zanemarite kako ona reaguje. A najjednostavnije je da promenite svoju perspektivu kao što to rade uspešni ljudi, savetuje Patel.
  • Ne možete da se složite sa svima i to je sasvim u redu. Naši stilovi ponašanja česta su prepreka u komunikaciji s drugima, neki su dominantni, drugi plahi, neki su optimisti, a drugi sebe smatraju realistima. I svi su u pravu s njihove tačke gledišta.

  • Budite svesni svojih emocija. Drugi mogu da vas "izlude" samo ako im vi to dozvolite, zato nemojte da nasedate na provokacije. Ne morate da se složite s nekim, ali možete da budete pristojni, a istovremeno dosledni u svojim stavovima. I ne morate nikome da polažete račune zbog toga.

  • Pokažite svoja osećanja smireno. Obično je način na koji komuniciramo važniji od onoga što kažemo. Ako vas neko stalno provocira i to dovodi do problema, morate da se suočite s tom osobom. Obratite joj se mirnim tonom, čak i u situacijama na ivici koflikta.

  • Bolje biti u miru nego u pravu. Ponekad je lakše da budete u miru nego u pravu, jer neke stvari nisu vredne vašeg vremena i pažnje. Samo se zapitajte da li želite da se bavite tom osobom ili nečim drugim. Ako problem postoji odavno, potrudite se da ga rešite što pre, a ukoliko je samo stvar okolnosti, verovatno ćete ga brzo prebroditi i nije vredan preteranog truda.
Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: