- Vesti -

Hoking: Bog ne postoji, a sad me teleportujte

Poznati naučnik Stiven Hoking pojavio se na prvom predavanju o nauci u Sidnejskoj kući opere i to u vidu 3D holograma.

Guardian, News.com.au
Podeli

On je publici govorio o svom životu, proučavanju kosmologije, ali i napravio nekoliko šaljivih osvrta na aktuelna dešavanja, poput odlaska jednog od članova benda One Direction.

On je na pitanje jedne tinejdžerke o tome šta misli o odlasku Zaina Malika iz popularnog benda rekao da je “konačno dobio pitanje o važnim stvarima”.

“Savetujem svim mladim devojkama kojima je njegov odlazak slomio srce da se posvete proučavanju teoretske fizike. Jednog dana možda će se pronaći dokaz postojanja paralelnih univerzuma. U tom slučaju ne bi bilo nemoguće da negde van našeg kosmosa postoji onaj u kom je Zain i dalje u One Direction”, rekao je Hoking.

On je bio manje predusretljiv kada je reč o pitanjima vezanim za religiju. Na jedno od pitanja o tome da li smatra da postoji “natprirodno” božansko biće, koje je stvorilo svemir, odgovorio je kratko: “Ne”.

“Šta je Bog radio pre nego što je stvorio svemir? Stvarao je pakao za ljude koji postavljaju to pitanje”, našalio se on.

Hoking je ponovio svoja predviđanja da čovečanstvo ne može opstati u narednih 1.000 godina na Zemlji.

Inače, uz pomoć dve kamere i tehnologije Hoking je iz svoje kuće u Kembridžu mogao da se vidi kao hologram, ne samo u Sidneju, nego i u San Hoseu u isto vreme.

Predavanje je okončao citirajući kapetana Kirka iz “Zvezdanih staza”: “Teleportuj me, Skoti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu