Život

Četvrtak, 15.07.2021.

11:27

Najskuplji hamburger na svetu košta pet hiljada evra

Za nekoga je hamburger skromna hrana, jer predstavlja parče mesa između dva parčeta hleba, sa nekom salatom i namazima. Međutim, za druge je pravljenje hamburgera umetnost i izazov kojem se svaki put odazivaju sa ogromnim entuzijazmom.

Izvor: Avaz

Najskuplji hamburger na svetu košta pet hiljada evra
Foto: Profimedia

Iz tog entuzijazma često proizađu neke zaista ekstravagantne varijacije na temu, od kojih mnoge obaraju i pojedine rekorde.

Robert Jan de Vin iz Holandije upravo je oborio svetski rekord za najskuplji burger svojom najnovijom kreacijom pod nazivom "Golden Boy".

U odnosu na mnoge druge, on se ne ističe toliko svojom veličinom koliko sastojcima, a zahvaljući njima, konačna cena je čak 5 hiljada evra!

To se prvenstveno odnosi na Vagi govedinu, jestivi komad zlata i Beluga kavijar. Ono što je zanimljivo jeste da je celokupan prihod od ovog preskupog burgera otišao u dobrotvorne svrhe, odnosno na račun jedne holandske banke hrane. Za sada je prodat samo jedan primerak, a Robert je spreman da ih napravi koliko god treba ako bude još zainteresovanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: